Anteckningar

När det vänder

När det vänder

Efter ett par år i radioskugga och utan ateljé, har jag fått en ny arbetslokal. Helt nybyggd faktiskt, av arkitekt Stina Larsson. Invigd den 21/12 med en flaska Cava och en bit rökt hjortstek. För mig har vintersolståndet alltid varit den viktigaste dagen på året. När ljuset återvänder. Tycker man känner det redan den 22/12. (…)

Konsten som försvann

Konsten som försvann

Traktören är en kommunal förvaltningsbyggnad, som byggdes 1979 och ligger i kvarteret Traktören, vid Gustav Adolfs Torg i Göteborg. Sedan urminnes tider har där funnits en krog, St. Eriks Källare, nere i källarvalven. Den bevarades, som husets personalmatsal.  På sjuttio-åttiotalet  fick konstnärer utsmyckningsuppdrag och jag var en av de lyckligt lottade. På min lott föll(…)

Lördag 12 april

Lördag 12 april

Lördag den 12 april är sista dagen att se Aja Erikssons utställning på Galleri Anna H. Så här skrev Boel Ulfsdotter i GP: ”Aja Eriksson välkomnar oss till sin värld av berättelser baserade på iakttagelser och absurda infall i sin utställning på Galleri Anna H. Eftersom Eriksson är en berättare i många olika medieformat (film,(…)

Svart

Svart

För rätt länge sen var jag med Kollegan på en konstutställning i huvudstaden. Det var en konstnär på modet; stort galleri med stora, grafiska målningar i bara rött och svart. Jag tyckte dom var väldigt fina och uttryckte min hänförelse över att så hämningslöst jobba med svart. Själv hade jag aldrig någonsin målat med svart,(…)

Farthinder

Farthinder

Det står en massa möbler i ateljen. Jag kommer inte fram. Ska bara. Udda möbler, för fina eller för användbara för att kastas. Gamla möbler är som gamla hus; man vill ta hand om dom. Jag måste måla mig fram till mina målningar. En byrå avklarad.

Kontinuitet

Kontinuitet

Meningen var att min hemsida skulle ha en blogg med reflektioner över livet som konstnär, nya bilder eller pågående arbete. Nå. Vad gör jag då? Ingenting? Jag försöker åstadkomma rum. Sorterar och slänger. Varje sopsäck som går ut ur huset, är en seger. Ändå tycks det som högarna bara växer. Häromkvällen besökte jag en Kollega(…)

Grönt

Grönt

Så var den här utställningen över. Bra att Ärtan tar stora målningar. Små målningar är lättsålda och behöver inte transporteras tillbaka till ateljen. Ärtan kom till oss i sommar. Min kamrat filmregissören visste en jättegullig bil, som hon var helt kär i och om det inte vore för att hon redan hade en bil så(…)

Tack alla som kom till vernissaget!

Tack alla som kom till vernissaget!

Aja Eriksson ställer ut måleri med ljud i Lilla Galleriet, Göteborgs Konstförening. Varmt välkomna till utställningen, som pågår till 7 oktober.

Utställning på Göteborgs Konstförening

Utställning på Göteborgs Konstförening

Göteborgs Konstförening, Södra Vägen 2. Lördag den 15 september 2012 kl 12.00 – 16.00. Utställningen pågår 15 september – 7 oktober. Aja Eriksson ställer ut måleri med ljud, i Lilla Galleriet. Ljudläggare Jan Alvermark. Aja Eriksson är en egensinnig och mångsidig bildberättare med stor bredd och en aldrig sinande fantasi. Hon räknades som banbrytare i(…)

Pressmeddelande – Vernissage

Pressmeddelande – Vernissage

Göteborgs Konstförening, Södra Vägen 2. Lördag den 15 september 2012 kl 12.00 – 16.00. Utställningen pågår 15 september – 7 oktober. Aja Eriksson ställer ut måleri med ljud, i Lilla Galleriet. Ljudläggare Jan Alvermark. Aja Eriksson är en egensinnig och mångsidig bildberättare med stor bredd och en aldrig sinande fantasi. Hon räknas som banbrytare i(…)